Menu

SZPT vélemények

A Szocioemocionális Pedagógiai Terápiának “otthont adó” Óvoda, a Csepelen található Gyermeksziget Óvoda volt. Itt kezdtem el óvodapszichológusi munkám részeként a módszer kipróbálását. Először jómagam “játszottam” egy kis csoport gyermekkel és örömével, majd ennek a “fejlesztő folyamat”-nak tapasztalatait átadva indultunk el a nevelőtestülettel a terápia felépítéséig, ami a mai napig egy élő, formálódó preventív-, és terápiás módszer.

A kötelező akkreditálási procedúra után vált lehetővé Csepelen a továbbadás lehetősége, ebben a formában először 2002-ben. Ekkor már egy majd 10 éves folyamat tapasztalataival rendelkeztünk. A gyakorlati tapasztalatok átadását nagy hozzáértéssel látták el el az SZPT mentorok.
Az azóta második akkreditációs periódusát élő képzés kinőtte a budapesti kereteket.

Örömmel adjuk hírét, hogy Százhalombattán befejeződött a képzés a Szivárvány óvodában, ahol szinte minden csoportban ismerik és szeretik a gyermekek és felnőttek egyaránt a Varázsjátékokat. Az óvoda célul tűzte ki., hogy a térség módszertani óvodája legyen. Ehhez még kívánunk nekik sok-sok játékot, és tanulást.

A következő óvodákban használják a Szocioemocionális Terápiát kiképzett óvónők:

Nagyon örültünk annak a lehetőségnek, hogy a 2007-es év folyamán, a X. kerületi, Kőbányai Nevelési Tanácsadó iskola-, és óvodapszichológus munkatársai közül nyolcan elvégezték a tanfolyamot. 2008-ban pedig azoknak az óvodáknak a pedagógusai “képződnek”, ahol majd ők maguk tudnak segítségükre lenni a mindennapi munkában. Remélem, mintapéldája lesz annak a kooperációnak, amit a két szakma a gyermekekért tenni tud.