Menu

Varázsjátékok I. – Mozgás a képzelet szárnyán

Varázsjátékok I. – Mozgás a képzelet szárnyán

Varázsjátékok sorozat köteteit az óvodás-, és kisiskolás korú gyermekeknek, a leendő és a hivatásukat gyakorló szülőknek, és nem utolsó sorban az e korosztállyal foglalkozó szakembereknek, pedagógusoknak, pszichológusoknak ajánljuk.

 

 

 

A Mozgás a képzelet szárnyán című kötetben található fantáziajátékok megmozgatják a gyermekek belső erőit, magával ragadó módon segítik őket önmaguk megismerése, elfogadása, értékelése felé, harmonikusabb, nyugodtabb kapcsolatot segítenek kialakítani az őket körülvevőkkel. A játékok az érzelmi és a szociális intelligenciát formálják, gazdagítják, energiabázist teremtenek az értelmi fejlődéshez.
A könyv egy ötkötetes sorozat első darabja, mely Klaus W. Vopel ötlete alapján született meg, akinek képzeletjátékait az óvónőkkel és a gyermekekkel együtt adaptáltam. Több, mint tíz éve szülők, pedagógusok, pszichológusok játsszák ezeket a játékokat, és biztatják a gyermekeket élményeik megosztására és lerajzolására. A kötetben található fantáziajátékok örömteli és tartalmas családi együttléteket jelenthetnek, de kitűnően alkalmazható egyéni és kiscsoportos terápiás foglalkozások keretében és az óvodai csoportokban egyaránt.

Dr. Kígyós Éva gyermek-pszichoterapeuta így ír a kötetekről

“Régóta nélkülözi a pedagógiai irodalom azt a szemléletet, amit ez a mű képvisel. Varázsos játékaival olyan fejlesztő módszert kínál, amivel nem erőltetni akarja a gyerekeket az elérendő célok felé, hanem kreatív képzeletükre épít. Megteremti evvel azt a lehetőséget, hogy óvodások, kisiskolások saját fejlettségi szintjük alapján, egyéni úton haladjanak, és képességeiken túl egész személyiségük egészségesen érlelődjön. Ajánlom ezt a könyvet azoknak az óvónőknek, pedagógusoknak és szülőknek, akik már felismerték, hogy többet és jobbat tudnak adni a gyerekeknek, ha nem csak az intellektusukat szólítják meg.”